Mai mulți șoferi de TIR din România (și nu numai) nu mai vor să lucreze în Marea Britanie

Mai mulți șoferi de TIR din România (și nu numai) nu mai vor să lucreze în Marea Britanie. Britanicii chiar au modificat câteva aspecte legale pentru a-i convinge pe șoferi să revină la muncă.

Guvernul britanic vrea să-i (re)atragă pe șoferii de TIR din Uniunea Europeană cu vize temporare, pentru a debloca criza de muncă din acest domeniu. Oamenii, însă, spun că nu acceptă pentru că nu sunt mulțumiți de condițiile de muncă oferite de britanici.

Cosmin Vicenţiu, un șofer de TIR din România, a oferit câteva declarații pentru BBC. Acesta spune că a primit 5-6 oferte pentru a se întoarce în Anglia, dar le-a refuzat. Acum lucrează în Italia și susține că sunt condiții mai bune de lucru.

Criză de șoferi de TIR în Marea Britanie

„În ultimele 6 luni am avut cel puţin 5-6 oferte să mă întorc în Anglia. Dar le-am refuzat. De exemplu, în Italia nu plăteşti pentru duşuri, pentru parcarea de noapte. Dacă vrei să mănânci au un restaurant şi o masă foarte bună costă aproximativ 15 euro”, a declarat Cosmin Vicențiu pentru BBC.

În Marea Britanie s-a ajuns la o adevărat criză de personal în industria transporturilor. Britanicii mai au nevoie de peste 80.000 de TIR-iști.

„Nimeni nu vrea să meargă înapoi acolo. Nu vreau să mă întorc să lucrez 3 luni sau 6 luni, nu e o variantă sigură pentru viitor”, a mai spus românul pentru BBC.

Guvernul britanic promite că va investi 32,5 milioane de lire pentru a îmbunătăți șoselele.

Doar 300 de șoferi din Uniunea European au depus cereri pentru cele 5.000 de vize temporare.

Sursa:promotor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *