Încă nu v-ați schimbat anvelopele de iarnă? Citește AICI ce se întamplă dacă circuli cu anvelope de iarnă pe timpul verii.

Daca nu sunteti convins inca de necesitatea montarii anvelopelor de vara, va oferim cateva sfaturi esentiale si in acelasi timp, motive tehnice obiective care cu siguranta va vor convinge sa faceti aceasta schimbare. Astfel, comparativ cu anvelopele de iarna:

• Anvelopele de vara ofera performante mai bune si sunt mai sigure

Modul de constructie al anvelopelor de vara (structura interioara, compusii din care este fabricat cauciucul, conceptia benzii de rulare) ajuta la obtinerea de performante inalte pe timp de vara in ceea ce priveste aderenta, tractiunea, manevrabilitatea si stabilitatea in viraje. Astfel, indiferent de stilul de condus (mai chibzuit sau mai sportiv), veti putea rula in siguranta maxima pe tot parcursul sezonului cald.

In plus, datorita designului benzii de rulare ce prezinta caneluri largi si adanci, autoturismul va prezenta un comportament foarte bun si in conditii de ploaie, contribuind considerabil la combaterea eficienta a fenomenului de acvaplanare.

• Anvelopele de vara sunt mai economice: ajuta la reducerea consumului de carburant si se uzeaza mai greu

Anvelopele de vara sunt fabricate dintr-un compus special de cauciuc, conceput pentru a putea permite rularea la temperaturi ridicate, chiar si cu viteze mai mari. Astfel, anvelopele de vara se vor uza mult mai greu, permitand obtinerea unui kilometraj foarte bun, fara a pierde din performantele specifice acestora. Designul mai lin al benzii de rulare contribuie la randul sau la imbunatatirea duratei potentiale de viata a cauciucurilor de vara.

De asemenea, tehnologiile utilizate de producatori in fabricarea anvelopelor de vara (designul benzii de rulare, tipul de cauciuc utilizat in procesul de fabricare, structura interioara a anvelopei) ajuta la reducerea considerabila a rezistentei la rulare. Astfel, anvelopele vor oferi un consum redus de carburant si vor ajuta la reducerea emisiilor de CO2.

• Anvelopele de vara sunt mai silentioase si mai confortabile

Pneurile de vara sunt garantia unei calatorii silentioase si confortabile pe timpul sezonului cald, atat din punct de vedere al zgomotului redus si al confortului fizic simtit de pasageri. Cei care au rulat cu anvelope de iarna probabil cunosc faptul ca acestea sunt foarte zgomotoase si neconfortabile, dar obligatorii in sezonul rece.

Anvelopele de vara au un design specific al benzii de rulare, cu putine blocuri de cauciuc si fara microstriatii, fapt care permite obtinerea performantelor mentionate mai sus.

Anvelopele de vara vin cu mai multe tipologii de banda de rulare (directionala, nedirectionala, asimetrica), soferii avand posibilitatea sa-si echipeze anvelope conforme cu stilul lor de condus. Acest lucru le ofera autoturismului si un aspect mult mai placut comparativ cu cel al anvelopelor de iarna: varietatea de designuri a benzii de rulare garanteaza oricarui sofer ca va putea gasi anvelopele perfecte pentru masina sa.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/a-sosit-vremea-sa-face-i-trecerea-la-anvelopele-de-vara-p_1925843.html#ixzz46FS9DVm8
Follow us: @realitatea on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.