Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre Autostrada Moldovei

Premierul Nicolae Ciucă a spus că este importantă asigurarea „ritmului de coerenţă” a proiectului pentru Autostrada Moldova, obiectivul fiind ca toate contractele pentru program să fie semnate până pe 31 decembrie.

Prim-ministrul a argumentat joi că autostrada este un proiect așteptat de foarte mult timp de către români, în timpul participării alături de vicepremierul Sorin Grindeanu la semnarea contractului între CNAIR şi compania Pizzarotti.

Contractul este dedicat execuţiei Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău, secţiunea A7, potrivit Agerpres.

Ce a spus Nicolae Ciucă cu privire la Autostrada Moldova

„Este un moment care începe să devină uzual. Spun asta pentru că, în urmă cu câteva zile, a fost semnat primul contract pentru lotul Ploieşti – Buzău din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerenţă a derulării întregului program pentru că, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova,” a spus Ciucă.

„Am spus-o şi o repet: este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă aşteptările populaţiei, cât şi asumarea din partea Guvernului României se va realiza,” a mai spus premierul.

Autostrada Moldova are finanțare asigurată de PNRR

Ciucă a subliniat că proiectul are finanţarea asigurată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Sunt alocate sume importante, discutăm despre 12 miliarde de euro, bani alocaţi prin PNRR, discutăm despre nouă miliarde de euro prin fondurile de coeziune. Iată o sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din ţara noastră. Ca atare, tot ceea ce trebuie făcut în continuare este, domnule ministru, doamnelor şi domnilor, să facem tot ceea ce depinde de noi, aşa cum am procedat şi până acum, astfel încât aceste obiective să poată să aibă ritmicitatea necesară pentru a încadra în termenele asumate”, a adăugat prim-ministrul.

Ciucă l-a felicitat pe Ministrul Transporturilor pentru implicarea în gestionarea acestui program, menţionând că are tot sprijinul din partea Guvernului pentru a duce la bun sfârşit măsurile asumate.

Sursa:stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *