ATENTIE SOFERI! Ce reguli trebuie sa respectati in aceste zile cu vreme rea !

Schimbarea conditiilor meteorologice i-a determinat pe reprezentantii Politiei iesene sa recomande soferilor sa conduca prudent, sa adapteze continuu vitezade deplasare la conditiile de drum si trafic si sa ia in calcul faptul ca in astfel de conditii spatiul de franare creste substantial.
In contextul informarii meteorologice, valalabile pana maine, 7 aprilie, referitoare la precipitatii importante cantitativ si intensificari ale vantului, Politia recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a porni la drum, sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si la situatia meteorologica existenta.

“Pe timpul deplasarii le recomandam soferilor sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa pastreze distanta in mers, pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic. De asemenea, in situatia conducerii autovehiculelor in conditii de ploaie este necesara utilizarea luminilor de intalnire si pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen. Totodata, recomandam pastrarea unei distante mai mari fata de autovehiculele care circula in fata, precum si evitarea actionarii bruste a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii.

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, recomandam conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale. Recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile agentilor de circulatie  in cazul interzicerii sau restrictionarii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei personalului specializat. Totodata, recomandam pietonilor sa traverseze numai prin locurile maracate corespunzator, dupa o temeinica asigurare ?i sa evite pe cat posibil deplasarea pe partea carosabila”, spun reprezentantii IPJ Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.