MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia

Românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Grecia sunt atenționați joi, 7 septembrie, de Ministerul Afacerilor Externe că numeroase drumuri naționale și autostrăzi sunt afectate de inundațiile puternice.

Potrivit MAE, în Grecia sunt mai multe zone calamitate, iar circulaţia este restricţionată de poliția elenă pe mai multe tronsoane, în urma ciclonului „Daniel” care a adus furtuni devastatoare.

Astfel, a fost afectată infrastructura de transport şi comunicaţii din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion şi Insula Skhiatos, fiind înregistrate dificultăţi inclusiv la transportul aerian şi cel maritim, potrivit MAE.

De asemenea, au fost impuse restricţii de circulaţie pe mai multe tronsoane, după cum urmează:

– strada Larisis, în Volos, pe ambele fluxuri de trafic, de la sensul giratoriu cu bulevardul Athinon până la intersecția cu șoseaua de centură Volos, precum și drumul național Volos – Larissa)

 • drumul judeţean Rizomylos – Kanalia, de la intersecţia cu PEO Larissa – Volos până în satul Kanalia
 • drumul judeţean Volos – Kanalia, de la Melissatika la satul Kanalia drumul judeţean Agia-Volos, de la satul Kanalia până la linia administrativă cu regiunea Magnesia, respectiv satul Kalamaki din prefectura Larissa
 • drumul local Stefanovikeio – Megalo Monastiriou, de la intersecţia cu drumul naţional Volos – Larissa până la satul Megalo Monastiri
 • drumul judeţean Velestinou – Mikro Perivolaki din satul Chloe până la limita administrativă cu prefectura Magnesia (satul Agrokipio) şoseaua Larissa-Volos, de la intersecţia cu satul Chloe până la satul Stefanovikio accesul vehiculelor este interzis în regiunea Trikala, cu excepţia reţelei rutiere care conectează localităţile Ioannina şi Grevena cu unitatea regională Larissa, astfel:
 • drumul naţional Ioannina – Trikala – Larissa; drumul naţional Grevena – Mourgani;
 • drumul naţional Ioannina – Trikala – Larissa circulaţia vehiculelor este interzisă pe teritoriul prefecturii Karditsa, cu excepţia porţiunii din autostrada E-65 aflată în responsabilitatea Poliţiei din Karditsa
 • Pe de altă parte, au fost ridicate restricţiile pe reţeaua rutieră din insula Skiathos, cu excepţia zonelor Agia Paraskevi – Troulos – Platanias, unde circulaţia este în continuare oprită.
 • Grecia, lovită de inundații devastatoare
 • Cel puțin patru persoane au murit și mai mult de șase erau încă dispărute joi în Grecia, după ce ciclonul „Daniel” a cuprins centrul țării, provocând inundații și alunecări de teren. Inundații puternice au făcut ravagii și în Turcia și Bulgaria.
 • În Grecia, mai multe râuri au ieșit din matcă, iar drumuri și poduri și zeci de mașini au fost distruse de ape, notează Reuters.
 • Cele mai afectate sunt orașul-port continental Volos, zona muntoasă înconjurătoare Pelion și orașele Karditsa și Trikala.
 • Precipitațiile abundente au venit la câteva zile după ce s-au stins incendiile de vegetație, care au mistuit două săptămâni nordul țării.

Sursa:libertatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *