A angajat o sosie care să meargă în locul lui la examenul pentru obținerea permisului auto

Serge, un ghanez care locuiește în Belgia, nu își putea găsi un loc de muncă pentru că nu are permis de conducere. În țara sa natală, el a obținut carnetul, dar licența nu este valabilă și pe teritoriul belgian.

Bărbatul a încercat de nu mai puțin de 12 ori să obțină permisul de conducere, dar de fiecare dată a picat la proba scrisă, așa că a pus la cale un plan care ar fi trebuit să îi asigure succesul. A angajat o sosie care să meargă în locul lui la testare.

În tot acest timp, Serge l-a cunoscut pe Julien, un emigrant de origine congoleză, care nu numai că arăta oarecum asemănător, dar, cel mai important, obținuse deja permisul de conducere belgian.

Cei doi s-au înțeles ca Julien să susțină testul teoteric în locul lui Serge la Mons, în regiunea belgiană Valonia, unde auziseră că examinatorii ar fi mai îngăduitori decât cei din Flandra, conform publicației La Libre.

Serge riscă un an de închisoare

Totuși, examinatorul și-a dat rapid seama că ceva nu este în regulă, analizând poza din buletin și chipul sosiei. Cei doi au fost, astfel, deconspirați și a fost depusă  o plângere la poliție pentru fals, uz de fals și tentativă de fraudă.

„Fără vigilența acestei persoane și-ar fi primit permisul, deși nu este capabil să conducă pe drumurile noastre”, conform procurorilor.

Acum, bărbatul din Ghana riscă o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Pentru Julien, procurorii au cerut două sute de ore de muncă în folosul comunității.

Sentința ar urma să fie anunțată luna viitoare, adaugă sursa citată anterior.

Sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *