Accidente tragice pe drumurile din Neamţ

Pe drumurile din Neamţ, în ultimele s-au petrecut două cumplite accidente, bilanţul tragic fiind un mort şi patru răniţi. În unul dintre evenimente, şoferul unei maşini era beat pulbere.Accidentul petrecut pe DN 28 FOTO ISU Neamț

Accidentul petrecut pe DN 28 FOTO ISU Neamț

Pe data de 16 noiembrie 2023, în jurul orei 11.00, forţele de intervenţie şi poliţiştii au fost sesizaţi să intervină pe Drumul Naţional 28, la limita dintre judeţele Iaşi şi Neamţ, în zona Castelului de apă, acolo unde avusese loc o coliziune violentă între două autoturisme, victime fiind trei persoane, dintre care două în stare gravă.

Pompierii au descarcerat dintr-o maşină un bărbat de 61 de ani şi o femeie de 59 de ani, aceasta din urmă suferind leziuni severe, fiind inconştientă. Ambii au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Roman. După ce a primit primele îngrijiri, pacienta a fost transportată, cu elicopterul, la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.

„Având în vedere starea deosebit de gravă a pasagerei dintr-un autoturism, s-a solicitat elicopterul pentru a fi transportată la o clinică din Iaşi.A suferit o leziune medulară, şoc spinal, contuzie pulmonară forte şi fractură de bazin. Starea comatoasă a  pacientei a impus intubarea“, a declarat, pentru „MonitorulNeamţ.ro“, dr. Nicoleta Popescu, director medical al Spitalului Roman.

Poliţiştii au stabilit că, în timp ce un bărbat de 53 de ani, din judeţul Iaşi, conducea un autoturism pe DN 28 în afara localităţii Săbăoani, a intrat în coliziune cu o maşină la volanul căreia se afla un ieşean de 61 de ani, care a efectuat o manevră de întoarcere, încălcând marcajul longitudinal dublu, continu. Se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Seria de accidente petrecute pe drumurile Neamțului în ultimele zile, pentru că au mai fost câteva, a început pe 15 noiembrie 2023, în satul Sabasa, din comuna Borca. Autovehiculul unui sucevean în vârstă de 33 de ani a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus de o femeie, de 48 de ani, din Borca, după care a fost proiectat într-un podeţ din beton din faţa unei case şi apoi într-un gard.

„A rezultat decesul unui bărbat, de 50 de ani, pasager în primul autoturism şi rănirea conducătorului auto şi a altui pasager, în vârstă de 49 de ani, din acelaşi autoturism. Ambii conducători auto au fost testaţi pentru alcool, rezultatul indicând o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din judeţul Suceava“, a transmis Poliţia Neamţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *