Cum să faci o soluție eficientă pentru a spăla fructele și legumele proaspete

Toată lumea știe că nu este bine să mănânci fructe și legume nespălate. Nu știi niciodată ce ar putea fi pe ele sau cine le-a atins. Deși clătirea sub robinet este cu siguranță mai bună decât nimic, s-ar putea să nu fie suficientă pentru a elimina bacteriile, pesticidele sau microorganismele care s-ar putea ascunde în ele.

Grație proprietăților oțetului, acest lichid poate deveni un aliat de nădejde în curățenia caselor, fără a folosi produse chimice sau scumpe, dar poate fi folosit cu succes, în combinație cu apa, pentru o spălare eficientă a fructelor și legumelor. Mai multă, acest truc simplu ajută și la păstrarea fructelor și legumelor pentru mai mult timp în frigider, de la căpșuni sau afine, la broccoli sau verdețuri, scrie Reader’s Digest.

O soluție făcută din apă și oțet îndepărtează mucegaiul, bacteriile și pesticidele. “Folosirea unei soluții cu oțet ajută la majoritatea acelor contaminanți. Este un mod sigur și eficient pentru a spăla fructele și legumele proaspete”, a spus bucătarul Elena Terry, pentru sursa citată. Ar trebui să faci asta și dacă ai obiceiul de a mânca fructele și legumele fără coajă.

Cum să faci o soluție eficientă pentru a spăla fructele și legumele proaspete

Oțetul alb și cel de mere sunt cele mai bune pe care le poți folosi, întrucât nu schimbă gustul alimentelor. Trei măsuri de apă amestecate cu o măsură de oțet se combină într-un bol, metodă folosită mai ales pentru fructele și legumele mici, care se țin cinci minute în amestecul lichid. În cazul celor de dimensiuni mari, soluția se pune într-o sticlă cu pulverizator.

După ce stau cinci minute în apă și oțet, legumele și fructele se clătesc cu apă rece din belșug. Dacă plănuiești să le depozitezi în frigider, nu să le mănânci imediat, așteaptă să se usuce.

Sursa/foto:digi-world

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *