Beneficii ale laptelui de capră
Deși nu este la fel de popular ca laptele de vacă, laptele de capră este apreciat de secole pentru valoarea sa nutritivă și utilizările sale în medicina tradițională. Nu multe persoane știu ce îl face atât de special și de ce merită să îl introducă în dietă. Află câteva dintre beneficiile sale asupra sănătății, prezentate de a1.ro.
Lapte de capră. FOTO: Pixabay
1. Ușor de digerat
Laptele de capră are o structură moleculară a grăsimilor mai mică decât cea a laptelui de vacă, ceea ce îl face mai ușor de descompus și absorbit de organism. Persoanele cu intoleranță ușoară la lactoză îl pot tolera mai bine.
2. Sursă bogată de nutrienți esențiali
Laptele de capră oferă o doză importantă de vitamine și minerale, precum fosfor, calciu, vitamina A și magneziu.
3. Stimulează sistemul imunitar
Datorită oligozaharidelor cu efect probiotic, laptele de capră contribuie la echilibrul florei intestinale, întărind astfel imunitatea și reducând inflamațiile din corp.
4. Mai puțin alergenic
Spre deosebire de laptele de vacă, care conține cazeină A1, un posibil declanșator al alergiilor, laptele de capră este bogat în cazeină A2, mai ușor de tolerat de organism.
5. Protejează inima
Conținutul de acizi grași sănătoși ajută la scăderea colesterolului LDL („rău”) și la creșterea celui HDL („bun”). În plus, potasiul din laptele de capră contribuie la reglarea tensiunii arteriale.
6. Benefic pentru piele
Folosit și în industria cosmetică, acest lapte conține acid lactic, care exfoliază delicat pielea, și acizi grași ce mențin hidratarea. Poate fi de ajutor pentru persoanele cu eczeme sau psoriazis.
Sursa:adevarul