Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Vești bune de la BCR. Momentul ideal pentru achiziționarea unei locuințe

BCR, cel mai mare jucător din România, reduce avansul pentru creditele ipotecare de la 35% la 25% pentru 42 de localităţi, potrivit comunicatului transmis de către bancă.

În plus, pentru cei care contractează un astfel de credit pe perioade de cel mult 20 de ani, pentru locuinţe din aceleaşi localităţi, avansul poate să scadă 15% din valoarea casei.

BCR reitereaza estimarile conform carora legea Darea in Plata creeaza premise negative, care vor genera inegalitati sociale.

In conditiile de risc de creditare create de legea Darea in Plata, BCR a identificat solutii de scadere a avansurilor pentru creditele ipotecare, printr-o abordare prudentiala si calibrarea riscului de creditare, in functie de evolutiile regionale. Ca urmare, BCR a extins la 42 de localitati lista oraselor unde poate oferi credite ipotecare standard cu avansul de 25%, in baza urmatoarelor argumente:

1.    piata imobiliara din orasele medii si mari cunoaste o dinamica accelerata, dar si un grad de lichiditate crescut

2.   solutia vine in sprijinul clientilor care sunt obligati sa detina un avans considerabil avand in vedere nivelul de pret mai ridicat al locuintelor din orasele medii si mari.

3.    marea majoritate a solicitarilor de credit ipotecar se concentreaza in centrele urbane de marime mijlocie si mare.

In acelasi timp, banca a luat decizia ca avansul pentru acordarea unui credit de investitii imobiliare sa scada la 15% pentru creditele imobiliare acordate in oricare dintre cele 42 de localitati, daca perioada de acordare a creditului este de maxim 20 de ani.

Lista BCR în care se acordă credite imobiliare cu avans de 25%: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Brăila, Arad, Piteşti, Sibiu, Bacău, Târgu Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Bucureşti, Mioveni (jud. Argeş), Săcele şi Sânpetru (jud. Braşov), Floreşti (jud. Cluj), Mangalia şi Năvodari (jud. Constanţa), Bragadiru, Chiajna, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Stefanestii de Jos şi Voluntari (jud. Ilfov), Campina şi Sinaia (jud. Prahova), Cisnădie şi Selimbar (jud. Sibiu), Dumbrăviţa, Giroc şi Mosnita Nouă (jud. Timiş).

sursa: ziarulfinanciar.ro