Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Condusul preventiv îți poate salva viața

Un raport realizat de World Health Organization arată cum, în fiecare an, aproximativ 1,2 milioane de oameni își pierd viețile în accidente de mașină și alte 50 de milioane sunt răniți pe întregul glob. Estimările spun că în următorii 20 de ani cifrele vor crește cu 65%, dacă nu luăm în considerare condusul preventiv.

Cum poți controla, ca șofer, ce ți se întâmplă în trafic?

1. Înregistrează tot ce se întâmplă

Din zece accidente ușoare, patru ajung să fie rezolvate la poliție din cauza neînțelegerilor dintre șoferii implicați. Ca să eviți o astfel de situație, invocă această pierdere inutilă de timp și ține cont de faptul că polițistul care face procesul verbal la fața locului poate decide cine este vinovat pe baza unei înregistrări video realizată cu o cameră video pentru mașină.

Așadar, o simplă cameră auto poate încheia instant și pașnic un conflict prin prisma dovezilor incontestabile. În plus, anumite companii de asigurări consideră relevante probele video și poți obtine despăgubiri în caz de accident – sume incomparabile cu prețurile de pornire pentru aceste device-uri (aproximativ 170 lei, potrivit spy-shop.ro).

Mai mult, un astfel de device te face martorul perfect pentru a înregistra și alte evenimente de pe carosabil: abuzuri ale poliției rutiere, violență în trafic, tamponări, cicliști sau pietoni loviți pe trecere de către șoferi iresponsabili, informații prețioase despre un autovehicul care a părăsit locul faptei. Dacă zace în tine un spirit justițiar, secvențele video înregistrate pot explica și decide înfăptuirea legii iar asta îți va da o senzație de contribuție socială.

2. Stăpânește-ți nevoia de viteză

Consecințele condusului cu viteză sunt foarte simple și le știm cu toții – viteza este cauza principală a accidentelor de mașină.

Continuarea articolului aici.