Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Activitatea micilor transportatori de pasageri şi colete nu poate fi legalizată

Activitatea micilor transportatori de pasageri şi colete nu poate fi legalizată pentru că aceştia, în mare parte, folosesc unităţi de transport reutilate, care nu corespund standardelor de securitate. Astfel, pun în pericol viaţa pasagerilor, dar şi a altor participanţi la trafic.

Declaraţia a fost făcută de viceministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Serghei Bucataru, în contextul protestelor organizate de transportatorii de pasageri şi colete care îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că ministerul nu le legalizează, transmite IPN.

Potrivit viceministrului, micii transportatori practică activitate ilegală de transportare a persoanelor şi coletelor. Serghei Bucataru s-a referit la transportul reutilat şi la lipsa certificatelor necesare conducătorilor auto pentru transportarea pasagerilor. „Atât timp cât aceşti transportatori nu respectă cerinţele tehnice prevăzute de legislaţia naţională a unităţilor de transport, Ministerul Transporturilor nu va putea tolera aceste acţiuni şi vom continua activitatea în vederea diminuării fenomenului de transport ilicit”, a spus Serghei Bucataru.

Viceministrul a menţionat că în ultima perioadă micii transportatori au fost supuşi mai multor controale în urma cărora au fost retrase plăcuţe de înmatriculare şi au fost aplicate amenzi. „Toate acţiunile vin să amelioreze situaţia serviciilor de transport atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional”, spune Serghei Bucataru.

În opinia viceministrului, sub aspect de echitate, aceşti transportatori creează o concurenţă neloială pentru transportatorii care lucrează legal, achită taxe, creează locuri de muncă, achită salarii conducătorilor auto legal angajaţi.

Viceministrul le sugerează micilor transportatori să respecte normele legale de echipare a transportului conform standardelor naţionale şi internaţionale, să se asocieze ca să se înregistreze în calitate de persoană juridică şi să activeze legal, în condiţiile generale impuse transportatorilor. Sau, ca alternativă, să se angajeze în companiile de transport care lucrează legal.

În cadrul protestelor, micii transportatori declară că sunt gata să plătească taxe şi impozite la stat doar ca să le fie legalizată activitatea.

Sursa:adevărul.ro

Fo