Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Legume şi fructe de toamnă cu proprietăţi magice pentru piele

Unele fructe şi legume de toamnă au proprietăţi magice pentru piele, fiind excelente pentru a fi folosite în tratamentele de înfrumuseţare. Dermatologii dezvăluie 6 dintre ingredientele ce pot încetini semnele de îmbătrânire a tenului.
Toamna este momentul perfect pentru a ne bucura de roadele pe care natura le are de oferit. Fie că îţi place să adaugi dovleac în lapte sau felii de pară în salată, cel mai bogat anotimp al anului oferă nenumărate resurse naturale extrem de benefice.

Pe lângă bucuria gustului, oferta bogată din acest sezon oferă şi ingredientele cele mai bune pentru menţinerea frumuseţii. Medicul dermatolog Jeannette Graf descrie beneficiile de îngrijire a pielii a şase fructe şi legume care se găsesc toamna.

Dovleacul

Imagini pentru imagini felii de dovleac

Dovleacul este o bogată sursă naturală de vitamine A şi C. „Este puternic antioxidant şi luptă împotriva îmbătrânirii premature din cauza radicalilor liberi“, spune Graf. Dovleacul are, de asemenea, beneficii de reechilibrare a nivelului de sebum, ajutând tenul gras predispus la acnee. Este şi un excelent exfoliant natural, având enzime naturale care ajută la dizolvarea celulelor moarte, asigurând rezultate imediate. Perele

Imagini pentru imagini pere

„Gândiţi-vă la acest fruct suculent ca la un ser anti-aging. Pline de vitamina C, perele luptă împotriva radicalilor liberi, stimulează producerea de colagen, oferind luminozitate şi un aspect mai tânăr. Mineralele pe care le conţine sunt, de asemenea, o modalitate foarte bună de a echilibra pH-ul pielii“, spune Graf.

Merele

Imagini pentru imagini mere

„Nu numai că sunt o sursă bogată de vitamina C, dar au şi proprietăţi astringente“, spune Graf. Prin urmare, merele pot ajuta la micşorarea porilor, creând o piele netedă. Şi, ca sursă naturală de acizi alfa-hidroxi, merele ajută la obţinerea unui ten mai luminos. „Toate aceste calităţi fac merele benefice pentru tenul gras şi predispus la acnee“.

Strugurii

Imagini pentru imagini struguri

Uleiul din seminţe de struguri este bogat în polifenoli, care oferă beneficii anti-inflamatorii. De asemenea, are o concentraţie mare de beta-caroten şi vitamine D, C şi E, care asigură o protecţie antioxidantă împotriva radicalilor liberi. Este un ingredient natural excelent ce poate încetini semnele de îmbătrânire, oferind în acelaşi timp protecţie împotriva daunelor aduse mediului.

Varza Kale

Imagini pentru imagini varza kale

„Este bogată în vitaminele A, C şi K, care ajută la contracararea efectelor nocive ale soarelui, oferind luminozitate pielii“. Dermatologul adaugă că vitamina A este, de asemenea, cunoscută pentru că ajută la menţinerea clarităţii pielii. Kale este o sursă bogată de Omega 3 şi Omega 6, ce pot îmbunătăţi hidratarea tenului.

Sursa: adevărul.ro