Englezii vor produce 10 exemplare Land Rover Clasic pentru un preț pe măsură

Divizia de restaurare a modelelor clasice din cadrul constructorului englez de automobile relanseaza programul “Reborn”, iar de aceasta data va produce 10 exemplare a Range Rover-ului original.

Pe langa clientii in cautare de masini noi, englezii de la Land Rover nu uita de nostalgicii care tanjesc dupa vehiculele off-road care au pus brand-ul intre cei mai mari constructori de automobile din lume. Pentru acestia, divizia Land Rover Clasic a creat programul “Reborn”, in cadrul caruia readuc la viata modele din trecut.

Range Rover Reborn

Dupa Land Rover-ul Series 1 de acum ceva timp, englezii revin cu Range Rover Reborn, in care isi propun sa aduca din nou in atentia pasionatilor Range Rover-ul original. Pentru acestia, dar nu numai, constructorul din Whitley, Coventry, a anuntat ca va construi 10 exemplare ale acestuia. Ca punct de pornire vor folosi un model din 1970 pe care inginerii din cadrul Land Rover Classic il vor restaura pana in cele mai mici detalii, folosind piese originale din acea perioada.

Range Rover RebornRange Rover Reborn

Fiecare Range va fi mai apoi finisat intr-o culoare exterioara denumita Bahama Gold, si va fi propulsat de un motor V8 de 3.5 litri, capabil de 132 de cai putere si 251 Nm. Puterea va fi transmisa celor 4 roti prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 4 viteze, dar si prin intermediul diferentialului central blocabil.

sursa: 4tuning.ro