Prapad printre transportatori. S-au dublat amenzile pentru distrugerea drumurilor !

Cei care nu respecta regulile de transport pe drumurile judetene risca sa plateasca amenzi mult mai mari decat pana acum.

In ultima perioada, o parte din transportatori au depasit cu mult limita de greutate impusa pentru utilajele pe care le gestioneaza, iar drumurile recent refacute au avut de suferit. Reprezentantii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi au iesit din nou la strada cu cantarele portabile pentru a depista ce autocamioane depasesc tonajul permis. Pana acum cateva saptamani, orice transportator prins cu tonajul peste capacitatea admisa risca amenzi de circa 15.000 lei, din care putea plati jumatate in 48 ore. Numai ca recent, legislatia s-a modificat radical, iar amenzile au ajuns intre 25.000 si 30.000 lei, fara ca cei vinovati sa achite jumatate din suma in doua zile.

“Noi iesim in fiecare zi pe teren pentru a verifica transportatorii, dar deocamdata nu am primit niciun proces-verbal de contraventie la semnat. Noi am reinceput actiunile de control pe mai multe drumuri judetene, sunt actiuni ceva mai consistente pentru ca pana in prezent am avut oamenii blocati pe alte proceduri”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Anul trecut au fost aplicate zeci de amenzi. Cu acesti bani, drumarii ieseni au achizitionat o utilitara ce transporta cantarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *