Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

UE vrea să perceapă taxe de drum în funcție de emisiile de CO2

Șoferii care au vehicule mai vechi și călătoresc prin Uniunea Europeană ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute.

Propunerea Comisiei Europene este susținută chiar și de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobilecare, bineînţeles, doreşte taxarea mai accentuată a posesorilor de vehicule vechi, pentru a fi împinși să cumpere unele noi.

 „Orice taxare a utilizării durmurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la «sub-optimizarea» parcului auto”, a menţionat ACEA într-un document.

Însă oficialii UE nu vor obliga statele membre să taxeze utilizarea drumurilor în funcţie de normele de poluare, dar trasează liniile directoare pentru ca o astfel de măsură să fie aplicată omogen pe tot cuprinsul Uniunii.

Dacă această propunere va fi aprobată, va trebui ulterior ca statele memebre UE să îşi dea acordul pentru această măsură.

Astfel, posesorul unei maşini cu propulsor Euro 3 va trebui să achite o taxă de drum mai mare decât cel al unei maşini Euro 5, de exemplu, pentru aceeaşi distanţă parcursă pe şoselele europene.

Sursa:antena3