Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Test de cultură generală despre oraşele României

Test de cultură generală despre oraşele României. Care este oraşul situat la cea mai mare altitudine

Vă propunem un test de cultură generală despre oraşe importante din ţara noastră
1. Cum se numea, în perioada antică, oraşul Constanţa?

a) Histria

b) Tomis

c) Constantinopole

2. Ce râu traversează oraşul Iaşi? 

a) Siret

b) Bârlad

c) Bahlui

3. Centrul istoric al cărui oraş este inclus în patrimoniu UNESCO?

a) Sibiu

b) Braşov

c) Sighişoara

4. Care este reşedinţa de judeţ din Vrancea ?

a) Vrancea

b) Focşani

c) Panciu

5. Care este al doilea oraş ca mărime din România, după municipiul Bucureşti?

a) Constanţa

b) Iaşi

c) Cluj

6. Care este oraşul din România cu cel mai mic număr de locuitori?

a) Băile Tuşnad

b) Copşa Mică

c) Murgeni

7. Prin care dintre următoarele oraşe trece râul Bega?

a) Cluj

b) Timişoara

c) Braşov

8. Care dintre următoarele oraşe este situat la cea mai mare altitudine din România?

a) Braşov

b) Snagov

c) Predeal

9. Care este reşedinţa judeţului Olt?

a) Slatina

b) Slobozia

c) Craiova

10. În care dintre următoarele oraşe este situat Muzeul Ceasului?  

a) Sibiu

b) Piteşti

c) Ploieşti

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – c, 3 –  c, 4 – b, 5 – c, 6 – a, 7 – b, 8 – c, 9 – a, 10 – c.

Sursa:adevarul.ro