Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Puncte de prim ajutor în oraşul Iaşi.COD GALBEN de caniculă de astăzi

Meteorologii nu exclud ca actualul cod galben să devină portocaliu, aşa cum este deja în alte 15 judeţe din vestul ţării. Unde găsiţi puncte de refugiu, dacă vă simţiţi rău pe stradă?

Autorităţile judeţene au anunţat, în cursul zilei de ieri, instituirea codului galben de caniculă în judeţ, temperaturile urmând a urca până la 37 de grade Celsius, codul fiind instituit în 15 judeţe. Valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va persista până la sfârşitul săptămânii.

Pentru prevenirea efectelor căldurii, în şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Iaşi de luni a fost adoptat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea a 5 puncte de prim ajutor pre-medical în cartierele intens populate din Iaşi: Alexandru cel BunPodu RoşTătăraşiNicolina şi Păcurari.

Aceste puncte de prim ajutor vor fi construite şi utilate de către Asociaţia Ambulanţa Life prin Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi şi vor fi racordate la utilităţi de către Primărie.

Punctele de prim-ajutor devin automat funcţionale în momentul în care se emite cod galben, portocaliu sau roşu de caniculă sau ger.

Sursa:ziaruldeiasi