Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Legea antifumat nu se schimbă

 

Imagini pentru legea antifumat

Legea fumatului s-ar putea modifica. Un proiect legislativ este dezbătut astăzi în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor. Printre modificările propuse se numără, de pildă, posibilitatea de a se fuma în spaţii special amenajate. Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune însă că nu e ne acord cu schimbarea legii.

Propunerile de modificare a legii au în vedere ca „fumătorii să se poată constitui în asociaţii sau cluburi de fumători care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei ”exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale”, deschizând astfel posibilitatea de amenajare a spaţiilor de fumat şi în alte spaţii natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.

Liviu Dragnea se opune modificării legii.

Eu le-am adus aminte colegilor mei şi vă aduc aminte şi dvs. că această lege a fost deblocată de mine. După ce a fost blocată foarte mult timp, chiar dacă unii coelgi nu au fost fericiţi, am spus atunci că este o lege utilă, chiar adcă este o lege dură, chiar dacă o să fie supăraţi cei care sunt fumători ca şi mine, trebuie să ne gândim la două lucurri importante: la sănătatea copiilor şi a celor care nu fumează şi chiar şi la sănătatea noastră, a celor care fumăm, că poate odată ne trezim şi această lege ne ajută să ne lăsăm de acest viciu păgubos. Şi le-am spus că eu nu mi-am schimbat părerea, nu văd de ce trebuie să modificăm legea, în consecinţă poziţia mea este foarte clară şi anume că legea trebuie să rămână nemodificată”, a spus Liviu Dragnea.

Și USR a anunțat că se opune modificării legii.

Există diferenţe politice care despart în mod natural oamenii politici. Fumatul nu trebuie să fie una dintre acestea, iar legea antifumat nu ar trebui tratată niciodată ca un subiect politic. Cei 42.800 de români care mor anual din cauza fumatului nu au culoare politică. Fumatul ţine de sănătatea fiecăruia dintre noi şi de sănătatea societăţii în care trăim”, se arată într-un comunicat al USR.

Sursa:digi24