Atenţie, părinţi! Nu cumpăraţi aceste produse. Prezintă risc cancerigen!

Specialiştii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi atrag atenţia cu privire la un nou produs ce se află pe piaţa din România şi este periculos. Într-o notificare RAPEX recentă este prezentat un model cu led-uri, la care bateriile sunt uşor accesibile, putând fi înghiţite de copii.

Oficialii anunţă cartuşele pentru arme de vânătoare, marca Bornaghi, notificate prin sistemul de alertă RAPEX, al Comisiei Europene, ca fiind periculoase. Din cauza compoziţiei neconforme, pulberea nu se aprinde corect şi încărcătura rămâne blocată pe ţeavă.

Un alt produs periculos notificat prin sistemul de alertă Rapex este un pachet cu 3 perechi de şosete pentru copii, imprimate cu personajele Anna, Olaf şi Elsa din filmul Frozen, care provin din China. Interesant este faptul că din pachet doar şosetele cu Ana (cele albastre) sunt periculoase. Materialul conţine compuşi cancerigeni.

Specialiştii avertizează cu privire la achiziţionarea acestor produse şi cer consumatorilor să fie foarte atenţi în momentul în care le achiziţionează întrucât produsele ieftine nu sunt mereu şi cele mai bune. Comisia Europeană publică frecvent o listă cu produsele nealimentare periculoase detectate. Oricine poate consulta acest site şi poate verifică ce produse nu ar trebui să fie puse în vânzare.