Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Vezi prognoza meteo pentru toate regiunile țării

 Vremea va deveni din ce în ce mai rece în majoritatea regiunilor ţării, în timp ce precipitaţiile mai ales sub formă ploi şi lapoviţă, dar şi de ninsoare (în special la munte), îşi vor face simţită prezenţa, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 27 noiembrie – 10 decembrie.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit la sfârşit de noiembrie, media valorilor maxime urmând a fi de 4 grade, iar a celor minime între de -4 şi -2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi uşor, astfel că în zilele de 29 şi 30 noiembrie se va înregistra o medie regională a valorilor maxime de 8 – 9 grade şi minime de două grade. După acest interval se întrevede o nouă răcire, ce va aduce regimul termic uşor sub normalul perioadei. Temperaturile maxime din 3 şi 4 decembrie vor fi, în medie, de numai un grad, până la două grade, iar cele minime în jur de -4 grade. Spre finalul intervalului de prognoză sunt estimate valori termice maxime în medie de 4 – 5 grade şi minime în jur de -1 grad. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie, când şi cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Crişana, în primele două zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regională a maximelor de 4 grade şi a minimelor de la -4 la -2 grade. Vremea se va încălzi, ulterior, iar în zilele de 29 şi 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade şi nocturne de până la două grade. După aceste zile, vremea se va răci, mai accentuat în 3 şi 4 decembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1 – 2 grade şi minime cuprinse între -5 şi -4 grade. Până spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime în medie de 3 – 4 grade şi minime în jur de -2 grade. Vor fi precipitaţii pe arii extinse spre finalul primei săptămâni de prognoză (30 noiembrie – 3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile şi cantităţi însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă, urmând să crească după data de 8 decembrie.

 În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârşitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2 – 3 grade, iar a celor minime între -5 şi -2 grade, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii. În data de 30 noiembrie se va încălzi uşor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de un grad. Răcirea treptată estimată după data de 2 decembrie se va concretiza în temperaturi maxime, în medie, de 0 – 2 grade şi minime ce vor coborî în a doua săptămână la -6 grade. Vor fi precipitaţii local însemnate cantitativ în primele două zile şi în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, urmând să crească uşor după data de 8 decembrie.

 În Maramureş, până pe 2 decembrie, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 3 – 4 grade şi minime între -4 şi -2 grade. Doar în ziua de 30 noiembrie se va produce o uşoară încălzire, ce se va materializa prin valori de temperatură maxime de 6 – 7 grade şi minime de 1 – 2 grade. După 3 decembrie este prognozată o răcire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre zero grade în ziua de 4 decembrie, iar ulterior, până spre finalul intervalului, va fi de 1 – 2 grade. Temperaturile minime vor fi în jur de -3 grade, cu posibilitatea înregistrării unor temperaturi mai scăzute în intervalul 5-7 decembrie. De asemenea, vor mai fi precipitaţii în prima zi şi în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, urmând să crească spre finalul intervalului.

 În Moldova, intervalul va debuta cu un proces de răcire, ce va însemna maxime la nivelul regiunii de 2 – 4 grade şi minime de la -1 la zero grade. La mijlocul săptămânii (în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie) vremea se va încălzi uşor, astfel media regională a temperaturilor maxime va urca la 6 – 8 grade, iar minimele din dimineaţa zilei de 1 decembrie vor fi în jur de 4 grade. După data de 2 decembrie, temperatura va fi în scădere, astfel că media valorilor maxime va fi de 2 – 4 grade, iar a celor minime între -4 şi -2 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru începutul lunii decembrie. Precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ în primele două zile şi în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. După aceste intervale, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, urmând să crească uşor după data de 8 decembrie.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni, vremea se va răci, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor va fi de 2 – 3 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere şi, în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, valorile diurne vor oscila în jurul a 13 grade, iar cele nocturne vor fi de 9 – 10 grade. După data de 2 decembrie, vremea se va răci din nou, iar în cea de-a doua săptămână media valorilor maxime va fi de 6 – 8 grade, iar a celor minime de la zero la 3 grade. Vor fi ploi mai însemnate cantitativ în primele două zile, dar şi în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusă.