Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5775

Mesajul EMOȚIONANT al unei femei care și-a pierdut fiul și soțul în urma unei avalanșe

Profesoara din Iași care și-a pierdut fiul și soțul în munții Făgăraș, Amelia Sandu-Andrieş, a postat aseară două mesaje tulburătoare. Octavian și Petru, împreună cu un prieten, Constantin Fărtăieş, erau daţi dispăruţi de mai multe zile.

„Trupul lui Octavian a fost localizat din elicopter. Mulţumesc, copil vesel, pentru aceşti 18 ani. Am fost cea mai împlinită mamă. Domnul să ne lumineze să umblăm, aşa, pe întuneric. Şi acum, ca şi la plecare, îţi repet: ai grijă, te iubesc. Mami“.

„Petru, Octavian. Octavian, Petru. Şi trupul lui a fost localizat între timp. Un om blând, care a iubit munţii şi ne-a iubit pe noi. Aici am fost fericiţi toţi trei, la prima creastă de Făgăraş a lui Octavian. Vă îmbraţişăm, acolo unde sunteţi“.

Cei trei ieşeni dispăruţi în urmă cu o săptămână şi jumătate în munţii Făgăraş erau alpinişti cu experienţă şi cunoşteau bine munţii Făgăraş. Aceştia escaladau munţii frecvent şi cunoşteau îndeaproape traseele montane. Cei trei sunt tânărul Octavian Sandu Andrieş, în vârstă de 18 ani, tatăl acestuia – Petru Sandu Andrieş, în vârstă de 62 de ani, şi Constantin Fărţăieş, în vârstă de 64 de ani, o cunoştinţă apropiată celor doi.

Aceştia doreau să atingă cel mai înalt vârf montan din România, Moldoveanu, pe timp de iarnă. De altfel, tânărul Octavian a atins acest vârf de mai multe ori, însă în perioade mai calde din an. Pe 26 martie, Octavian a postat pe Facebook o poză în care spunea că este pe vârful Giumalău.

Ieri la 18, oră când jurnaliştii scriau acest articol, autorităţile din Braşov au fost înştiinţate de către pilotul unui elicopter trimis să-i caute despre faptul că au observat o persoană care atârna cu capul în jos, cel mai probabil atârnat de o coardă de alpinist.

„La ora 17, este o informaţie care nu este validată 100%, în urma survolului elicopterului care a plecat la ora 14.30, a fost văzută o persoană cu capul în jos, dar abătută mult de la traseele turistice. Elicopterul nu a putut observa prea multe, însă a mers să alimenteze la Sibiu şi urma să se întoarcă la locul respectiv. Cert este că s-au abătut mult de la traseu, acum nu ştiu dacă ei sunt în partea dinspre Braşov sau Argeş. Ultima dată când au vorbit cu cineva a fost duminică, 1 aprilie, atunci când tânărul a vorbit cu mama lui şi i-a transmis că bătea vântul foarte tare, că vizibilitatea era foarte mică, că au văzut o avalanşă cu 20 de minute înainte, că sufla vântul cu 120 km/h, apoi s-au întors în refugiul cabanei de la Moşuleasa. De atunci, nu mai ştie nimeni nimic. Ei au spus în ultimul mesaj că vor să ajungă la Viştea, spre vârful Moldoveanu. Ei doreau să urce pe vârful Moldoveanu: au mai încercat o dată, s-au întors şi urmau să reia urcuşul“, ne-a declarat Adrian Gabor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Acesta a mai precizat că, în cazul în care vor fi localizaţi, acţiunea de salvare va avea loc în cursul zilei de astăzi, dacă vremea va permite.

O altă încercare de a urca pe vârful Moldoveanu, în decembrie

Octavian Sandu Andrieş era obişnuit de mic cu muntele, la fel şi părinţii săi. De altfel, la vârsta de trei ani, acesta a urcat pe vârful Moldoveanu, care avea însă să-i facă probleme peste ani, dar şi celelalte două vârfuri alăturate, Negoiu şi Viştea. Astfel, Octavian era deprins de mic cu munţii Făgăraş.

Pe data de 3 decembrie, Octavian a scris pe Facebook că ar fi preferat ca majoratul să-l facă pe vârful Moldoveanu.

sursa: hotnews.ro