Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

NU mânca usturoi dacă suferi de aceste afecțiuni

Usturoiul este un aliment cu proprietăți curative și extrem de benefic pentru sănătate. Alimentul minune și-a dovedit eficiența în tratarea multor boli, precum arteroscreloza, bolile de rinichi și răcelile. Mai mult, usturoiul întărește imunitatea, reglează nivelul de sânge din corp și îndepărtează paraziții din coră. Însă, în anumite afecțiuni, acesta trebuie evitat, pentru că poate deveni extrem de dăunător.

Când ar trebui evitat usturoiul?

1. Este cunoscut faptul că usturoiul este un anticoagulant natural. Consumat împreună cu alte medicamente anticoagulante poate produce hemoragii necontrolate.

2. Afecțiuni ale ficatului. Usturoiul poate scădea eficiența medicamentelor pentru ficat.

3. Studiile arată că acesta poate interacționa cu efectul anticoncepționalelor și se recomandă consumul cât mai redus de usturoi în timpul administrării contraceprivelor.

4. Stomac sensibil. Usturoiul poate irita mucoasa intestinală cauzând arsuri și balonare.

5. Femeile însărcinate ar trebui să consume usturoi în cantități cât mai reduse.

6. Tensiune scăzută. Usturoiul trebuie consumat în cantități reduse deoarece poate scădea și mai mult tensiune, ducând la o stare de slăbiciune.

Sursa:evz