Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

MARE ATENTIE SOFERI !

Inventivitatea primariei pare sa nu mai aiba limite • O noua gaselnita pregateste un atentat la portofelele soferilor • Pentru a nu fi discriminati cei care au inchiriat parcari de la primarie, toti iesenii vor fi de acum buni de plata • Municipalitatea a inventat un bir care taxeaza parcarile la care administratia locala nu a contribuit cu nicio fisa • In plus, inca doua noi taxe vor fi aprobate de plenul Consiliului Local

Administratia locala se pregateste de aprobarea unui nou set de taxe. Primaria a mai inventat doua noi biruri, vizati fiind iesenii care au masini pe care le parcheaza pe maidanele, mai mult sau mai putin amenajate, dintre blocuri. Astfel, urmatoarea sedinta de plen ar urma sa aiba pe ordinea de zi si aprobarea unui “tarif pentru utilizarea temporara a parcarilor de resedinta de catre persoane fizice, pana la organizarea licitatiilor”, care ar urma sa aiba o valoare de 30 de lei. Aceasta e completata de un alt tarif, “de folosinta teren pentru parcari neacoperite amenajate conform autorizatiilor de constructie – pe suprafete de 18 mp (ce depaseste aceasta suprafata se taxeaza suplimentar cu 4 lei/mp/luna, inclusiv TVA – n.r.)”.

Practic, prin aceste tarife, primaria intentioneaza sa incaseze bani pe parcarile betonate, amenajate de catre asociatiile de locatari odata cu construirea blocurilor. Altfel spus, primaria vrea sa ia bani pe o investitie la care nu a contibuit cu niciun leu, urmand sa scoata venituri din maidanele dintre blocuri. “S-a constatat existenta unor situatii in care cetatenii solicita loc în parcarea de resedinta. Pentru rezolvarea solicitarii se acorda loc de parcare, pentru utilizare temporara, în limita locurilor disponibile, pâna la organizarea licitatiei privind închirierea parcarii”, au argumentat reprezentantii Directiei de Administrare a Patrimoniului.

Reprezentantii primariei mai spun ca s-a constatat existenta unor situatii in care cetatenii au amenajat pe cheltuiala lor parcari neacoperite, in baza unorautorizatii colective – pentru proprietarii dintr-un complex locativ, emise de autoritatea locala, iar pentru reglementarea situatiei se impune incheierea unor contracte de folosinta teren.

Identificarea zonelor unde se va impune aplicarea noilor tarife, precum si punerea in practica a viitoarelor tarife va reveni inspectorilor de la Serviciul Administrare Patrimoniu Public si Privat. Alte doua taxe pregatite de primarie ii vizeaza pe producatorii agricoli. Practic, alesii locali ar urma sa legifereze introducerea taxei pentru atestatul de producator agricol in cuantum de 50 lei si a taxei pentru carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, in cuantum de 15 lei. Aceste taxe sunt impuse, spun cei din primarie, de noile prevederi stabilite prinlegislatia europeana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.