Regulile nu se aplica tuturor! Prins beat la volan, taragotistul Dumitru Fărcaș a fost achitat pentru că este cetățean de onoare!

Se pare ca regulile nu sunt aceleasi pentru toti. Asta s-a demonstrat in momentul in care celebrul taragostist a fost iertat de procurorii clujeni de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, de un doar penal în care era cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Mitru Fărcaș, cum îi spun clujenii, a fost prins băut la volan în luna noiembrie 2014, în timp ce se întorcea de la Festivalul „Taragotul de aur”, organizat în onoarea lui. Pentru că era ora unu noapte și pentru că nu avea pornite farurile, un polițist l-a oprit în trafic și i-a cerut să sufle în etilotest. După câteva discuții în contradictoriu, Dumitru Fărcaș a colaborat și a acceptat să dea și probe de sânge. Analiza efectuată la Instititul de Medicină Legală din Cluj Napoca a indicat că taragotistul avea o alcoolemie de 1.05 grame la mie alcool sânge. Martorii susțin că, înainte de a se urca la volan, Fărcaș ar fi consumat cinci butelii de vin.

Deși mulți români sunt trimiși în judecată și condamnați pentru că au condus sub influența alcoolui, procurorii clujeni au luat decizia de a clasa dosarul în care era cercetat Dumitru Fărcaș, „din lipsă de interes”. Cu alte cuvinte, procurorul de caz, reprezentant al Ministerului Public, a considerat că Statul nu are nimic de câștigat dacă Dumitru Fărcaș ar fi fost condamnat.

sursa evz.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *