Vrei o mașină nouă sub 20.000 euro și să fie economică? Vezi topul celor mai bune alegeri

Cele mai căutate maşini noi din România sunt din clasa mică şi compactă. Clienţii sunt atraşi de maşini cu un consum cât mai mic şi costuri de întreţinere cât mai avantajoase.

Pe fondul creşterii preţurilor la combustibili, decizia de a cumpăra o maşină devine mai dificilă. Este evident că o maşină mică va consuma mai puţin, aşa încât cele mai puţin gurmande modele sub 12.000 euro le găsim în clasa mică şi compactă.

Am alcătuit o listă al celor mai ieftine maşini economice noi de pe piaţa auto din România, luând în considerare două criterii principale: preţul şi consumul. În principal, vorbim de maşini cu motoare mici pe benzină.

Clasa mică

Renault Clio – 10.349 euro

Cel mai accesibil Renault Clio de pe piaţa din România disponibil la ora actuală este cel cu motor pe benzină de 1.2 16V de 75CP / 107 Nm. Acesta costă 10.349 euro. Consumul mixt anunţat de producător este de 5.5 litri la 100 de km.

Volkswagen up! – 9.426 euro

Volkswagen Up! oferă un nivel ridicat de confort şi spaţiu pentru până la 4 pasageri, plus numeroase posibilităţi de personalizare. Cea mai accesibilă variantă are motor pe benzină de 1.0 litri şi 75CP, conectat la o transmisie manuală. Acest model are un consum mixt de 4.6 litri la 100 de km.

Continuarea articolului aici.