Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Gafe şi neglijenţe în cazul editării manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a

Ministerul Educației Naționale a solicitat ieri Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a, toate costurile urmând să fie suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse.

Ministerul a precizat, întrun comunicat de presă, că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a a fost luată după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printro simplă erată. Noile manuale vor fi trimise în școli în cel mai scurt timp posibil, asigură oficialii de la Educație. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a precizat ieri că astfel de situații erodează credibilitatea sistemului educațional. El a cerut responsabililor din cadrul Ministerului Educației să prezinte public un set de măsuri procedurale și de asigurare a calității evaluării manualelor propuse pentru tipărire. „În goana de zi cu zi după senzațional și propagandă ieftină se produc gafe și neglijențe ale funcționarilor din ministere, care sunt responsabilizați tocmai prin starea de haos creată în guvernarea PSD-ALDE. Așa se întâmplă și în cazul editării manualelor, subiect plasat de guvernanți într-un șir al controverselor, mai ales prin forțarea tipăririi acestora în regim de editură-monopol”, consideră Marilen Pirtea.

Sursa:evz