Consumă acest aliment zilnic și nu te vei mai îmbolnăvi niciodată!

Fiecare aliment pe care îl consumi zilnic te ajută să îți întărești sau să îți comprimiți sistemul imunitar. Așa că există foarte multe alimente interzise dacă vrei să ai o rezistență mai mare la boli. Însă există și alimente minune, pe care dacă le incluzi în dieta ta zilnică, pe care este bine să le consumăm pe tot parcursul anului.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să îţi începi ziua cu obiceiuri sănătoase, cum ar fi consumul de apă cu ananas pe stomacul gol, arată Sănătatea.ro.

Ananasul este o sursă bogată de micro-nutrienţi necesari organismului. Fructul conţine enzima bromelaina şi vitamina C, un antioxidant puternic, ambele jucând un rol foarte important în procesul de vindecare a organismului.

Iată mai jos câteva motive pentru care se recomandă să bei apă cu ananas în fiecare dimineaţă sunt:

1. Combate inflamatia

Bromelaina este o enzima ce posedă proprietăţi anti-inflamatorii. Această ajută organismul să elimine toxinele şi lupta împotriva inflamatiilor de orice fel. Prin faptul că reduce inflamatia şi durerea, consumul regulat de ananas poate sprijini vindecarea formelor uşoare de artrită şi a leziunilor căpătate în urmă practicării de activităţi sportive.

2. Încurajează slăbirea corporală

Ananasul are un conţinut bogat în fibre, astfel că digestia să completă necesită mai mult timp, fapt care sporeşte şi prelungeşte senzaţia de saţietate. Consumând un pahar de apă cu ananas dimineaţă poţi preîntâmpina poftă de zahăr şi de grăsimi. Tiamină ajută la stimularea metabolismului prin transformarea carbohidraţilor în energie.

3. Elimina paraziţii din ficat şi intestine

Ananasul conţine o enzima pe nume bromelaina, care deţine proprietăţi antiparazitare. Numeroase surse afirmă că prin consumul de apă cu ananas de trei ori pe zi poţi elimina teniile din organism.

4. Reglează funcţia tiroidiană

Ananasul este bogat în iod şi bromelaina, substanţe eficiente în ameliorarea mai multor boli autoimune şi în reducerea simptomelor de tiroidita.

5. Echilibrează nivelurile de electroliţi
Ananasul este o sursă bogată de micro-nutrienţi necesari organismului. Fructul conţine enzima bromelaina şi vitamina C, un antioxidant puternic, ambele jucând un rol foarte important în procesul de vindecare a organismului.

sursa: sanatatea.ro