Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5535

Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Cel puţin 224 de persoane au decedat după ce un feribot s-a răsturnat şi apoi scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, potrivit bilanţului anunţat duminică de autorităţile tanzaniene, informează postul CBS News.

Feribotul MV Nyerere s-a scufundat joi după-amiază în Lacul Victoria, la doar câţiva metri de docul Insulei Ukerewe din Tanzania, cea mai mare insulă de pe lac.

Venance Mabeyo, ministrul Apărării de la Dar es Salaam, a declarat că nu se crede că ar mai putea fi găsiţi supravieţuitori, iar autorităţile continuă să încerce să identifice persoanele decedate.

Numărul total al victimelor ar putea să nu fie niciodată cunoscut întrucât nu este sigur cât persoane se aflau la bordul feribotului, care potrivit oficialilor avea o capacitate de 101 pasageri.

Cel puţin 40 de persoane au supravieţuit, au precizat autorităţile.

Cauza precisă a producerii tragediei nu este momentan cunoscută, însă ancheta preliminară indică faptul că feribotul era supraîncărcat.

Preşedintele tanzanian John Magufuli a ordonat arestarea celor responsabili, inclusiv a căpitanului ambarcaţiunii, care ar fi lăsat la cârmă o persoană nepregătită corespunzător pentru această sarcină.

sursa: mediafax.ro