Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

De NECREZUT! Cat costa hrana zilnica a unui imigrant in Romania!

Imigranţii care ajung în România şi care pot fi cazaţi în cele şase centre speciale din ţara noastră primesc hrană în valoare de maximum 3 lei pe zi de persoană, costurile de cazare sunt de 1,8 lei pe zi, iar ca bani de buzunar au dreptul la câte 60 de bani zilnic.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în România există şase centre pentru refugiaţi – în Bucureşti, Giurgiu, Galaţi, Timişoara, Rădăuţi şi în localitatea maramureşeană Şomcuta Mare.

Cele şase centre au o capacitate totală de 1.500 de locuri şi sunt dotate cu săli de sport şi de rugăciune, iar în prezent gradul de ocupare este de 20 la sută.

După ce primesc o formă de protecţie în România, strănii pot beneficia, la cerere, din partea Ministerului Muncii, de un ajutor social care nu depăşeşte 5,4 lei pe zi de persoană.

Banii sunt acordaţi pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitate de prelungire pentru alte trei luni, pentru fiecare membru al familiei, în urma unei anchete sociale.

Astfel, conform legii, fiecare străin poate primi “asistenţă materială de hrană în limita sumei de 3 lei de persoană pe zi, cazare în limita sumei de 1,8 lei pe zi şi alte cheltuieli, în limita sumei de 0,6 lei de persoană pe zi. Drepturile de masă şi alte cheltuieli se acordă solicitantului de azil, la cerere, prin plata bilunară, în avans şi în numerar, a sumelor stabilite”, se menţionează pe site-ul Inspectoratului General pentru Imigrări.

sursa mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.