Un tânăr din Vaslui a primit cea mai mare AMENDĂ din țară

Un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui, care efectua activităţi de supraveghere şi control al traficului pe drumul european E581, a surprins cu aparatul radar un autoturism înmatriculat în Bulgaria, care circula cu viteza de 180 km/h pe sensul Bârlad spre Vaslui.

Conducătorul auto nu s-a conformat la semnalele de oprire efectuate regulametar de către poliţişti, continuându-şi deplasarea spre municipiul Vaslui. Autoturismul a fost oprit cu sprijinul a încă două autospeciale ale Serviciului Rutier, în apropierea municipiului Vaslui.

Șoferul nu a putut prezenta documentele solicitate cu ocazia controlului. În plus, autovehiculul era echipat cu anvelope de vară, avea inspecţia tehnică periodică expirată, folie neomologată aplicată pe geamuri, precum şi lipsă accesorii conform Codului rutier.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 10.005 lei, fiind dispuse şi măsurile complementare de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ridicarea certificatului de înmatriculare, precum şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, până la remedierea deficienţelor.

Sursa:realitatea