Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Duelul dintre cutie manuală versus automată nu este doar o chestiune care depinde de confort. Această decizie influențează consumul și temperamentul mașinii. Noi am verificat opt perechi de mașini ca să îți dăm un răspuns concret pe acest subiect. Să băgăm în viteză!

Este cutia automată lentă și nesportivă, bună doar pentru mașini mari? Prostii! La aproape toate mașinile pe care le-am încercat, locul acestei prejudecăți este la lada de gunoi a istoriei. Sigur, există un motiv pentru care au apărut aceste prejudecăți: vremurile în care aceste transmisii nu erau o alegere bună dacă voiai să ai o mașină rapidă, economică sau accesibilă.

Am verificat opt perechi de modele din toate clasele de vehicule pentru a vedea unde mai scârțâie’ spre deosebire de cutiile de viteze manuale și unde la ora actuală cutiile automate sunt bune cu adevărat. Noi am dorit să știm: cum se descurcă modelele într-o comparație directă atunci când treptele de transmisie sunt alese manual sau de un computer? Am verificat și valorizat consumul, capacitățile de rulare, senzația de rulare și, desigur, și prețul suplimentar corespunzător la mașini pe cât posibil identice (caroserie și motorizare).

În acest scop am efectuat o verificare a consumului, ne-am deplasat în oraș, pe drumuri interurbane precum și pe autostradă. La sfârșit dăm pentru fiecare pereche de modele o recomandare a ceea ce este mai bine, din punctul nostru de vedere: să schimbi tu însuți vitezele sau să lași un calculator să decidă cum și când să fie schimbate? În unele cazuri, alegerea este mai mult decât clară, pe când în altele totul va depinde de ce dorești să faci cu acea mașină. Da, trebuie să ai perspectivă când cumperi o mașină!

Cutie manuală versus automată: SEAT Ibiza

Pentru acest test a trebuit să ne mulțumim cu o diferență de putere de 20 CP – dar privind recomandarea noastră pentru cutia de viteze acest lucru nu schimbă nimic. Din contră, deoarece la DSG pentru 90 CP ne deranjează salturile mari privind turația între cele cinci trepte de viteză. În special în oraș, când turația scade prea mult la schimbarea vitezei. Seat oferă abia la TSI de 115 CP o cutie cu 6 trepte care funcționează evident mai bine. Prețul suplimentar pentru cutia cu dublu ambreiaj este de 2.586 de euro (nedisponibil pentru versiunea de 95 CP).

Cutie manuală versus automată

Continuarea articolului aici.