Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Reacţia autorităţilor române la zvonurile privind un nor radioactiv venit din Rusia

A fost panică printre românii care au primit un mesaj pe telefoanele mobile despre norul radioactiv din Rusia care ar fi ajuns şi în ţara noastră. La scurt timp, autorităţile statului i-au liniştit pe români.

Un comunicat comun semnat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului arată că NU au existat date care să confirme sau să indice existenţa unor factori de risc radiologic pentru populaţia de pe teritoriul României sau pentru mediu care să impună luarea unor măsuri de răspuns.

În mesajul care a stârnit panica scria că există pericol de contaminare radioactivă din cauza unui nor care ar traversa România după ce a pornit din Rusia, unde s-a produs o explozie nucleară.

Sursa:antena3