Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Infractorii cibernetici atacă din nou. Nu apelați aceste numere

Apelurile pe care le dați înapoi acestor numere vă pot costa de la 2-3 euro pe minut până la 100 de euro, așa că aveți grijă pe cine sunați înapoi când descoperiți că ați ratat să răspundeți în timp util.

Dacă ați sunat o dată înapoi la un număr, deveniți deja carne de tun pentru hackeri. În orele următoare veți primi zeci de apeluri de pe diverse numere de telefon din străinătate, care nu se vor opri decât atunci când veți reuși să răspundeți la unul dintre ele. Apoi, infractorii cibernetici vor reveni însă în forță, după ce au luat o pauză. Însă au reținut că o dată ați sunat înapoi, deci sunteți numai buni de ținte. Trebuie să aveți nervii tari și să NU sunați înapoi pentru că oricum vă va răspunde doar un robot care vă va lua banii.

Iată o listă cu câteva numere, la care dacă sunați înapoi, sunteți buni de plată:

+37330004240 sau în loc de 0 de la final orice altă cifră

+50277836884

+50278611634

+12645833868

Cum au ajuns infractorii la numărul de telefon al dumneavoastră

Infractorii cibernetici pot intra cu ușurință în posesia a sute de mii de numere de telefon, cumărându-le de pe piaţa neagră. Și asta pentru că se vând baze de date cu enorm de multe contacte din întreaga lume. Mai mult decât atât, mulți adună informațiile care duc spre numărul de telefon chiar de pe rețelele de socializare, care permit acestă facilitate.

O soluţie pentru a scăpa de neplăceri este să instalaţi aplicaţii care identifică numerele de telefon de tip spam. Ele ar trebui să vă avertizeze dacă primiţi un apel-problemă.

sursa: capital.ro