Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Interviu cu Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase Matei Balş: ” oamenii să ţină cont şi să respecte recomandările autorităţilor şi ale medicilor”

utorităţile trebuie să urmărească zilnic numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi să limiteze scenariul de îmbolnăvire la nivel comunitar, în care o persoană fără simptome dă mai departe virusul în comunitate

Pandemia de coronavirus, în urma căreia până acum în România sunt 277 de pacienţi confirmaţi, a luat autorităţile şi spitalele pe nepregătite, însă vestea bună până acum este că transmiterea nu este una comunitară, susţine Adrian Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ şi medic la MedLife Floreasca.

„Nu a mai existat recent o astfel de pandemie care să acţioneze atât de dinamic, cu atâtea îmbolnăviri. Cel mai important este ca numărul de noi îmbolnăviri să provină de la persoane deja monitorizate, care sunt în carantină sau autoizolare. Deocamdată stăm foarte bine“, a spus Adrian Marinescu, în cadrul emisiunii ZF Medici Live.

Medicul a mai spus că în cazul în care transmiterea va fi una intracomunitară, adică pacienţii confirmaţi nu au venit din zone de risc sau nu au avut legătură cu alte cazuri pozitive de infectare, situaţia se va complica.

Adrian Marinescu spune că România a învăţat din experienţele pe care le au alte ţări, precum Italia şi China, iar autorităţile au luat măsuri mai stricte destul de repede, pentru a întârzia răspândirea coronavirusului.

„Situaţia este imprevizibilă, depinde de multe aspecte. România a câştigat startul faţă de alţii,  adică noi am învăţat din experienţa altora şi măsurile stricte au fost introduse mai repede. Nu înseamnă că am reuşit să stopăm, am reuşit să întârziem. E un lucru foarte bun în ciclul virusului, practic am reuşit să limităm, să sperăm că de acum vom ţine aceleaşi măsuri“, spune Adrian Marinescu. Medicul precizează că pe lângă măsurile oficiale luate de autorităţi un lucru foarte important este de ca oamenii să ţină cont şi să respecte recomandările autorităţilor şi ale medicilor pentru că astfel s-ar putea ţine lucrurile sub control.

Citeste articolul în continuare pe zf.ro