Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Cum să procedezi pentru a nu ți se mai aburi ochelarii

Purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în locurile publice aglomerate, după 15 mai. Însă cei care poartă ochelari se plâng adesea că din cauza măștii, aceștia se aburesc.  Aerul cald expirat prin nas și gură se condensează la contactul cu lentilele mai reci ale ochelarilor. Sunt însă câteva „trucuri” care le pot face viața mai ușoară celor care poartă ochelari. 

Întâi de toate, verificați dacă aburirea ochelarilor nu este cumva rezultatul unei măști care nu a fost ajustată cum trebuie. Dacă este un pic prea mare, distanța dintre piele și mască lasă aerul cald să treacă. Presați cu degetele masca deasupra nasului pentru a fi mai bine lipită, asta dacă e o mască chirurgicală, care are bandeletă metalică, sau pur si simplu strângeți-o mai bine, dacă este o mască făcută manual. 

Există și substanțe antiaburire pentru ochelari, sub formă de spray sau geluri, care se aplică direct pe lentile și se usucă aproape instantaneu. Sunt folosite în special de sportivii care poartă ochelari în competiții. 

Dacă nu le găsiți în comerț, există un alt truc: folosirea unui săpun lichid delicat. Pur și simplu aplicam un strat subțire în formă de cruce sau X pe lentilă, ștergem cu o cârpă din microfibră sau bumbac și apoi clătim.

O altă soluție este spuma de ras. Ștergeți ambele fețe ale lentilelor cu spumă de ras, apoi clătiți cu apă caldă. Fie că e vorba de săpun sau spumă de ras, „trucul” funcționează și pentru oglinda din baie, ca să nu se mai aburească. 

În cazul măștilor confecționate manual, se poate face o fantă, un „buzunăraș”, pentru a putea introduce înăuntru o lamelă flexibilă (de pildă, puteți adapta o agrafă de păr sau una de birou) care să funcționeze ca un fel de clemă ce permite fixarea măștii de nas, ca să nu mai permită aerului expirat să urce spre ochelari.

O altă metodă este să folosiți pentru partea de sus a măștii o batistă de hârtie.  Pliați batista și pur si simplu dublați pe dedesubt partea de sus a măștii, cea care stă pe nas, pentru ca șervețelul să absoarbă aerul cald expirat și umiditatea.

În ultimă instanță, se poate lipi și o bandă adezivă medicală, prinsă de mască, pentru a împiedica să iasă aerul prin partea de sus. Iată mai jos demonstrația celor două metode:

sursa: digi24.ro