Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5535

Senatul a adoptat propunerea legislativă care prevede anularea amenzilor date în perioada stării de urgență și returnarea banilor celor care le-au plătit

Senatorii au adoptat marți proiectul de lege inițiat de ALDE, PRO România și UDMR care anulează amenzile date românilor în perioada stării de urgență. De asemenea, inițiativa prevede returnarea banilor celor care au plătit deja sancțiunile aplicate de autorități.

Cu 90 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și 39 de abțineri, proiectul de lege anulează practic toate procesele-verbale de contravenție emise în baza articolului 28 din Ordonanța de urgență 1 din 1999. Este vorba de amenzile mari cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei și declarate neconstituționale de către CCR în luna mai.
O altă prevedere stipulează ca, în urma solicitării, să se returneze integral sumele achitate de contravenineți, iar cei care nu au plătit încă amenzile primite nu vor mai fi obligați să o facă.
Totuși, proiectul de lege prevede că rămân valabile amenzile date pentru încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu și carantină, precum și cele aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Proiectul merge la Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

Sursa:hotnews