Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Top 5 de sortimente care să nu îţi lipsească din casă

Cercetări recente au arătat că ceaiul, consumat zilnic, crește imunitatea organismului, te protejează de bolile de inimă și de Alzheimer, stimulează sistemul digestiv. În prezent, există mii de arome. Să numim un singur tip de ceai ca fiind cel mai sănătos este imposibil. Vorbim imediat despre cinci sortimente extrem de populare.

Astăzi, există o mulțime de sortimente. Așadar, cum decizi care ceai este cel mai sănătos pentru tine? Am strâns o listă cu ceaiurile care se mândresc cu cele mai multe beneficii pentru sănătate și spirit.

Ceaiul verde putem spune că este un revigorant general, poți să înlocuiești cafeaua cu el. Îți și tonifică creierul, îl ține puțin treaz, poate să inhibe puțin centrul foamei și în rest accelerează metabolismul”, spune dr.Codruţ Ţuţu, specialist în apifitoterapie.

10 curiozități despre ceaiul verde

 Atenție, ceaiurile verzi lăsate prea mult la infuzat sau la o temperatură prea înaltă devin amare. De asemenea, are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon.

Unele persoane folosesc ghimbirul și pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.

”E bine ca atunci când femeile au menstruație să nu îl folosească, pentru că o să aibă o menstruație mai abundentă”, precizează medicul.

Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri.

”Ceaiul de tei este calmant, înainte de somn, dacă ești prea supărat, bei un ceai de tei, numeri până la zece, mai bei un ceai de tei. Și teiul  este un pic antibiotic și ajută tubul digestiv și splina cu ficatul și rinichii”, adaugă medicul Codruţ Ţuţu.

Beneficiile ceaiului de tei. 10 miracole pe care le face - Cancan.ro

Infuzia de tei s-a dovedit utilă si pentru înfrumusețare. Compresele cu ceai de tei cicatrizează rănile, eczemele sau urmele lăsate de acnee, reduc ridurile și cearcănele.

În plus, unii specialiști susțin că teiul ar favoriza și grăbi creșterea părului, motiv pentru care se recomandă clătirea cu ceai de tei și masarea rădacinilor firelor de păr.

Ceaiul de mentă este bun pentru stomac, pentru sistemul nervos, în caz de diaree, că reglează tranzitul intestinal, nu neapărat că te constipă, este și antiinflamator, calmat”, spune medicul.

Ceai de Menta - Beneficii, Recomandari & Contraindicatii | Secom.ro

Ceaiul de mentă este unul dintre cele mai apreciate și folosite ceaiuri. Are o aromă aparte, revigorantă, ușoară și răcoroasă.

Mușețelul este antibiotic, ajută zona pulmonară și renală și e bun și pe digestiv, deci e bun cam în toate trei sistemele. Și e și calmant, cicatrizant”, explică medicul Codruţ Ţuţu.

Ceaiul de musetel: proprietati, beneficii, contraindicatii | Secom.ro

”La o lună dacă este un băutor de ceaiuri, este bine să schimbe planta. Deci bea o lună ceai de mentă, după aia tei și tot ce vrea el: gălbenele, mușețel, coada șoricelului. Să le schimbe la o lună! Ceaiul este bun că e hidratant, dar ca și metodă de tratament mai bune sunt extractele din plante, extracte hidroalcoolice sau tincturile, pentru că apa nu extrage din planta respectivă toate substanțele active, pe când alcoolul pătrunde în profunzimea plantei și extrage toate principiile active acolo”, a explicat dr. ŢuŢu Codruţ, specialist în apifitoterapie.

Sursa:antena3