Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

ATENTIE! Hackerii profita de virusul Zika

Hackerii profita de panica provocata de raspandirea virusului Zika pentru a infecta dispozitivele celor care nu sunt atenti pe ce dau click.

Specialistii de la firma Symantec au descoperit modul de operare al infractorilor cibernetici, transmite NewsWeek.

Acestia trimit un email ca si cand ar veni din partea Saude Curiosa, un site din Brazilia ce publica informatii despre sanatate si exercitii fizice, ce contine linkuri si fisiere care promit ca vor invata utilizatorii cum sa scape de virusul Zika si de tantarii responsabili de transmiterea lui.

Unul dintre linkuri, insa, e compromis si daca il accesezi atunci iti vei infecta calculatorul cu un malware numit JS.Downloader.

“Evenimentele importante, la nivel global sau regional, se dovedesc a fi adesea o mina de aur pentru hackeri”, a amintit Satnam Narang, unul dintre managerii de la Symantec.

Pana acum, specialistii firmei de securitate cibernetica au descoperit ca linkul respectiv a fost accesat de mai mult de 1.500 de ori. Cei mai multi utilizatori care au cazut in capcana hackerilor sunt din Brazilia.

Narang avertizeaza utilizatorii sa nu deschida mailuri care par dubioase si in niciun caz sa nu acceseze linkurile din interior sau sa descarce fisierele din atasament.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat in aceasta luna ca virusul Zika, care s-a raspandit in peste 30 de tari, ar putea ajunge sa afecteze pana la 4 milioane de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.