Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Când se schimbă uleiul din cutia de viteze manuală?

Uleiul din cutia de viteze manuală este la fel de important ca cel cu motor. În majoritatea cazurilor, grija pentru mașina dvs. îi asigură o funcționarea optimă îndelungată.

Fiecare șofer ar trebui să-și amintească cel puțin o dată pe an despre verificările și înlocuirea periodică a fluidelor și a elementelor care se uzează în timpul conducerii zilnice

Cea mai esențială metodă de întreținere este, desigur, schimbul de uleiul. Pentru mulți șoferi, acest lucru înseamnă doar ulei de motor. Totuși, este la fel de important să schimbați și uleiul din cutia de viteze.

Un motor stricat este cel mai frecvent rezultatul neglijenței legate de schimbul de ulei. Atunci când nu respectați recomandările producătorului și uitați de schimbul de ulei, o defecțiune a motorului poate fi o problemă foarte costisitoare. Șoferii care nu sunt pasionați de mașini, ci își tratează mai degrabă mașina ca pe un instrument, nu sunt conștienți de necesitatea schimbării uleiului din cutia de viteze.

Superstițiile din domeniul auto susțin că ar fi o cheltuială inutilă. Greșit!

Mulți șoferi consideră că schimbarea uleiului în cutia de viteze este o necesitate numai pentru mașinile folosite în condiții foarte dure, de exemplu: taxiuri, ambulanțe sau mașini de poliție.

Uleiul din cutie de viteze îndeplinește multe funcții. Nu numai că lubrifiază piesele pentru a reduce substanțial fricțiunea, ci are și lor de răcire. În plus, reduce vibrațiile, protejează împotriva coroziunii și menține interiorul curat. De asemenea, el trebuie să-și mențină consistența și proprietățile de lubrifiere corespunzătoare, indiferent de temperatură.

Când se schimbă uleiul la cutia de viteze manuală?

Când apar primele semne de uzură a uleiului, este de obicei prea târziu pentru a evita o reparație costisitoare. Din acest motiv, este mai bine să schimbați uleiul înainte ca semnele să apară. Acest lucru vă ajuta să evitați cheltuielile.

În multe cazuri, momentul potrivit pentru verificarea periodică și pentru schimbarea uleiul este undeva între 50.000 – 80.000 km. Decizia depinde mult și de modul de utilizare și de vârsta mașinii. Uleiul din cutia de viteze se verifică la fiecare două revizii și, dacă este necesar, se schimbă cam la trei ani..

Sursa:promotor