Vremea, 13 aprilie

Vremea, 13 aprilie. Vremea se răcorește marți în vest, pe unde după-amiază apar și ploile. În rest, ne așteaptă încă o zi plăcută, cu soare și temperaturi mai ridicate decât ar fi normal.

Maximele pleacă de la 13 grade în vest și pe litoral și ajung la 22 de grade în sudul și sud-estul țării.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan avem și marți vreme caldă și frumoasă. Temperaturile urcă până la 21 de grade în zona Bărăganului, dar rămân modeste la malul mării, pe unde vor fi 13 grade. Peste noapte se adună norii de ploaie.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei o să fie cald pentru această perioadă. Pe la amiază se vor atinge 20….22 de grade și vom avea soare și atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei. Noaptea o să plouă puțin.

Vreme foarte frumoasă găsim și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina: puțini nori, vânt destul de liniștit și temperaturi agreabile, de până la 20…21 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem atmosferă schimbătoare: un pic de soare la începutul zilei, înnorări și ploi mai târziu. Temperaturile scad ușor față de ziua trecută, dar încă avem valori plăcute, de 19…20 de grade.

În vestul țării se schimbă vremea: temperaturile coboară sub normal. Luni s-au atins 24 de grade, marți maximele se opresc pe la 14 grade. Cerul se umple de nori și o să plouă, mai ales în a doua parte a zilei. Vor fi averse, pot să apară și descărcări electrice.

În Transilvania este frig dimineața în depresiuni, însă vremea se încălzește pe la amiază. Temperaturile depășesc valorile normale la această dată și ajung pe 20…21 de grade. Ziua va fi însorită, dar noaptea o să plouă, iar pe crestele montane va fi lapoviță.

În Oltenia ploile vin chiar de după-amiază și vor fi averse, cu tunete și fulgere. Temperaturile scad simțitor și doar în zona Râmnicu Vâlcea se mai ating 19 grade.

În schimb, în ținuturile sudice avem încă o zi cu soare și vreme bună și va fi mai cald decât ar trebui. După lăsarea nopții o să plouă.

București


În București rămânem cu vremea caldă și frumoasă. Pe la amiază se ating 21 de grade, însă noaptea se înnorează și vin ploile. Temperaturile sunt însă mai ridicate decât în noaptea trecută și minima ajunge pe la 8 grade.

Sursa:stirileprotv