Volkswagen ID.4 – Mașina Anului 2021 în Lume

Volkswagen ID.4 este Mașina Anului 2021 în Lume (2021 World Car of the Year). Asta au stabilit cei 93 de jurnaliști auto din presa internațională. Nu este o întâmplare că SUV-ul electric german a ieșit câștigător.

Mașina are câteva calități care merită scoase în evidență, așa că am făcut un TOP cinci lucruri importante pe care trebuie să le știi despre noul Volkswagen ID.4.

1. Primul SUV electric Volkswagen

Pentru prima oară, Volkswagen oferă un SUV propulsat complet electric, modelul ID.4, care generează zero emisii locale. ID.4 îmbină de asemenea toate avantajele pe care clienții le apreciază la SUV-uri. Designul său simplu, fluid, inspiră de la prima privire.

2. Bilanț de carbon neutru

ID.4, produs la fabrica Zwickau, este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, pe parcursul întregului lanț de valoare. Volkswagen lansează un pachet complex, denumit We Charge, care le permite clienților să își încarce autovehiculul electric într-un mod sustenabil, conectat și confortabil.

3. Volkswagen ID.4 stabilește standarde și în digitalizare

Mașina primește actualizări periodice și funcții noi wireless, „over the air”. Volkswagen este primul furnizor din segmentul de volume cu această ofertă, începând din vară. Autovehicul este permanent actualizat. Această abilitate este de asemenea o cerință importantă pentru facilitarea modelor de afaceri noi.

4. Putere și autonomie

Motorul de tracțiune electrică de pe puntea spate generează 150 kW (204 CP). ID.4 sprintează de pe loc la 100 km/h în 8,5 secunde, viteza sa maximă fiind limitată la 160 km/h. Autonomia maximă pe care o oferă bateria, cu o singură încărcare, este de 520 de km.

5. Prețul în România

Prețul lui Volkswagen ID.4 în acest moment, în România, este de 34.983 de euro (TVA inclus).

Toate mașinile Volkswagen câștigătoare la World Car Awards

În 2009: Golf (Mașina anului în lume) 2010: Polo (Mașina anului în lume) 2011: up! (Mașina anului în lume) 2013: Golf (Mașina anului în lume) 2021: ID.4 (Mașina anului în lume). Marca de autoturisme Volkswagen este prezentă în peste 150 piețe din lume și produce autovehicule în peste 50 locații din 14 țări.

Sursa:promotor