Se reintroduce taxa auto? Ministrul Mediului a făcut anunțul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto din România, dominat de mașini second hand din țările vestice

Ministrul a anunțat că decizia a fost negociată și asumată în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„O decizie asumată”

„Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n. r.). Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Tanczos la TVR, întrebat despre o posibilă viitoare taxă auto, potrivit realitatea.net.

Acesta a spus că este posibil ca până la finele anului să fie luate măsuri în privința mașinilor mai vechi de 15 ani.

„Nu am discutat de taxă efectiv”

Nu s-a discutat însă o anumită taxă, a spus ministrul Mediului.

„Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul.

Veste bună este că tot mai mulți români sunt atrași de mașinile electrice, a mai spus Tanczos Barna.

Sursa:gandul