Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5535

Dubă, prinsă sub barieră la Calea Ferată de pe Tăietura Turcului

Doar în România se poate întâmpla așa-ceva. Un tren a oprit în județul Cluj, pentru a lăsa un vehicul să treacă.

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc marți dimineața, în jurul orei 07:40, pe strada Tăietura Turcului din Cluj-Napoca, în apropierea intersecției cu strada Romulus Vuia. Șoferul unei autoutilitare a crezut că poate traversa calea ferată înainte de coborârea barierelor. Așa că și-a continuat drumul în ciuda semnalelor acustice aflate în funcțiune. Bariera a coborât peste vehiculul său. Astfel, șoferul s-a văzut nevoit să oprească exact când un tren de călători se apropia.

Mecanicul trenului a reușit să oprească la doar câțiva metri de autoutilitară, evitând astfel un accident care ar fi putut avea urmări dezastruoase. Mai mult, bărbatul a coborât din locomotivă și l-a ajutat pe conducătorul auto să ridice bariera care coborâse peste duba sa.

Imaginile au fost surprinse de un șofer care aștepta trecerea garniturii de tren.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj au demarat o anchetă. Din primele cercetări rezultă că autoutilitara ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, dar a făcut-o prea târziu. Astfel, bariera a coborât peste acoperișul vehiculului. Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de distrugere.

Tot în România – Trenul care a oprit pentru ca mecanicul să-și ia o cafea

În urmă cu un an, imagini incredibile au fost înregistrate tot de un șofer care aștepta trecerea trenului în localitatea Valu lui Traian din județul Constanța. Acesta a filmat cum trenul a oprit, iar mecanicul a coborât și a intrat într-un chioșc de lângă barieră. Câteva minute mai târziu, s-a întors la locomotivă ținând în mână o cafea.

Șoferii opriți la barieră au privit scena uluiți.

Video aici

Sursa:promotor