Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Limită de viteză de 30 km/oră. Un oraș din România vrea să introducă restricția

Brașovul ar putea deveni primul oraș din România care limitează viteza mașinilor la 30 km la oră.

Astfel, municipalitatea ar ține cont de o recomandare a OMS, pe care marile orașe ale Europei o adoptă, unul câte unul, informează știrileprotv.ro.

Coliban: „Am primit foarte multe sesizări…”

Măsura ar putea fi greu de implementat la noi, dar primarul Brașovului nu exclude posibilitatea.

Este o idee pe care mi-o doresc dezbătută în cadrul comisiei de circulație a primăriei, cu atât mai mult cu cât am primit foarte multe sesizări din partea celor care locuiesc în centrul vechi cu privire la viteză excesivă”, a declarat Allen Coliban, edilul Brașovului.

Parisul, primul oraș care aplică regula cu succes

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat limita de 30 km pe oră în orașe, pentru ca oamenii să poată merge liniștiți pe stradă, dar și să respire un aer mai curat.

În Paris, regula se aplică deja pe 60% din străzi, iar din toamnă doar câteva artere vor mai face excepție de la regulă.