Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Legea consumatorul vulnerabil va intra in vigoare de la 1 noiembrie

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru consumatorul vulnerabil, care va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021. Iată care va fi sprijinul statului!

Legea pentru măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil a fost adoptată, marți, de Camera Deputaților. S-au înregistrat 281 de voturi petru, o abținere și niciun vot contra.

  • S-au înregistrat 281 de voturi
  • Între 1 și 5 milioane de oameni vor beneficia de suport

Consumatorul vulnerabil este persoana singură sau cei din familie care din motive de sănătate, venituri insuficiente, vârstă sau izolare față de sursele de energie, necesită servicii suplimentare.

Premierul Florin Cîțu a declarat că dacă Parlamentul nu va proba această lege, va solicita în Biroul Politic Național al PNL să-și asume guvernul răspunderea în privința acestei legi,

‘Legea va avea două componente. Una, de subvenție la factură, în funcție de consumul de energie pe care și-l asumă consumatorul, se va face diferit, în funcție de prețul de referință pentru diferitele tipuri de energie – energie electrică, termică, gaz sau combustibil solid. În același timp, va exista un supliment, care se va acorda pe toată perioada în care consumatorul accesează surse de energie”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit digi24.ro.

Ce sprijin va oferi statul pentru consumatorul vulnerabil

Noua lege va consta în acordarea de ajutoare destinate asigurării nevoilor energetice, precum ajutor pentru încălzirea locuinței, consumul de energie și achiziționarea de produse și servicii.

“Pentru un pensionar cu o pensie minimă în momentul de față, dacă pentru sezonul rece, sprijinul la factura de energie era de aproximativ 100 de lei, acum, pe noua lege a consumatorului vulnerabil, sprijinul va fi de aproximativ 600 de lei în perioada sezonului rece plus extrasezon, prin cele două tipuri de sprijin: subvenție și supliment”, a precizat Raluca Turcan, potrivit digi24.ro.

Proiectul de lege pentru consumatorul vulnerabil va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021.

Sursa:spynews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *