Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Ce trebuie să faci înainte de un vaccin anti-Covid-19

Doza a treia de vaccin anti-COVID-19 se administrază deja la nivel național. Cu toate astea, mulți români nu s-au vaccinat nici cu prima doză, încă. Dacă și tu te numeri printre cei aflați în această situație, iată ce trebuie să faci înainte de vaccinare!

Doza a treia va fi administrată doar cu serurile produse de Moderna și Pfizer

  • Ce trebuie să faci înainte de a te vaccina anti-Covid-19
  • Doza 3 se administrează din 28 septembrie.

Ce trebuie să faci înainte de un vaccin anti-Covid-19 și cum procedează cei cu alergii

Înainte să ți se administreze vaccinul este foarte important să te odihnești bine. Un organism odihnit implică și un sistem imunitar mai puternic. De asemenea, este bine să mâncați și să beți apă înainte de imunizare.

Pentru cei are au alergii este indicat să poarte o discuție cu medicul lor înainte să ia o decizie cu privire la vaccinare.

Chiar dacă primești aprobarea medicului, menționează tipul de alergie de care suferi personalului de la centrul de vaccinare. Astfel, vor avea o atenție sporită, iar perioada de supraveghere post-vacinare ar putea dura mai mult.

Ce NU ai voie să faci înainte de vaccin

Există și câteva contraindicații pentru perioada dinaintea vaccinării. Dacă știi că urmează să te vaccinezi anti-COVID-19, se recomandă să nu consumi băuturi alcoolice, mai ales în cantități mari, cu 48 de ore înainte de imunizare.

Totodată, nu este recomandat să luați paracetamol sau ibuprofen înainte de vaccinare, din cauza eventualelor efecte adverse pe care le-ar putea provoca în combinație cu serul.

Cu toate astea, pacienții care iau paracetamol sau ibuprofen pentru boli pre-existente nu trebuie să întrerupă tratamentul înainte de vaccinare.

Ce se întâmplă după vaccinul anti-Covid-19

După vaccin, este bine să mâncați și să beți apă, dar ar fi de ajutor să nu consumați alcool timp de două săptămâni.

La scurt timp după imunizare, este posibl să vă doară brațul. În acest caz, se recomandă să aplicați un prosop curat, umezit în apă rece pe zona injectării. Benefice ar putea fi și exercițiile cu brațul.

Un alt efect secundar al vaccinului poate fi starea febrilă. Inițial, poți încerca să bei multe lichide, dar poți lua și paracetamol sau ibuprofen pentru ameliorarea disconfortului cauzat de eventuala apariție a unei stări febrile sau a unei dureri de cap.

În cazul în care aceste stări nu dispar în câteeva zile trebuie să vă contactați medicul.

Sursa:spynews

Leave a Reply

Your email address will not be published.