Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5775

O porţiune din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit după cutremurul de 6,9 produs în nord-vestul Chinei

O porţiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul ţării. Porţiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului.

Imagine de ansamblu cu Marele Zid Chinezesc.

Potrivit cotidianului local Global Times, citat de EFE, porțiunea prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.

Cutremurul care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populaţie dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puţin populate ale ţării.

Exceptând prăbuşirea zidului, dărâmarea unor grajduri şi avarii la peste 200 de locuinţe, seismul nu a provocat daune materiale importante şi nici pierderi de vieţi omeneşti.

În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate iniţial între ele şi construite de micile regate chinezeşti pentru a se apăra de invaziile din nordul ţării, scrie Agerpres.

Autoproclamatul împărat al Chinei Qin Shi (221-210 î.H) a fost cel care a decis să le unească, conectând între ele porţiuni de mii de kilometri, care au împiedicat hoardele mongole de călăreţi arcaşi să pătrundă cu uşurinţă în imperiul chinez.

Sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published.