Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5775

Orașul în care trăiesc numai femei. În ce condiţii pot fi primiţi bărbaţii

În oraşul Noiva do Cordeiro, din sud-estul Braziliei, trăiesc peste 600 de femei. Numele orașului înseamnă „Mireasa Mielului”. Bărbații care vor să intre în oraș trebuie să respecte un program foarte strict.l

Orașul în care trăiesc numai femei. În ce condiţii pot fi primiţi bărbaţii

Orașul a fost creat de o femeie și pentru femei. În această comunitate, femeile se află la conducere și au propriul sistem de organizare.

Femeile care sunt căsătorite şi au familii trebuie să-şi trimită soţii şi fii care au împlinit 18 ani să lucreze departe de casă, aceștia având voie să se întoarcă doar în weekend.

„Împărţim totul, chiar şi pământul pe care-l muncim”

„Oraşul nostru e mai frumos, mai organizat şi mult mai armonios cu femeile la conducere. Împărţim totul, chiar şi pământul pe care-l muncim. Nimeni nu se află în competiţie cu nimeni. Ne strângem să ne uităm la telenovele, ne împrumutăm haine şi ne vopsim unghiile. Toate visăm să ne îndrăgostim şi să ne căsătorim. Dar ne place să trăim aici şi nu vrem să fim nevoite să plecăm din oraş pentru a putea găsi un soţ”, spune Rosalee Fernandes, potrivit Daily Mail.

Orașul a apărut în 1891 și se află pe dealurile Văii Belo.

O singură dată o așezare feminină a intrat sub o dictatură masculină. În 1940, pastorul evanghelic Anisio Pereira s-a căsătorit cu una dintre amazoanele lui Noiva do Cordeiro. A devenit și fondatorul unei biserici din oraș și a început imediat să impună cele mai stricte reguli pentru femei. Ulterior, timp de peste 50 de ani, femeilor li s-a interzis să asculte muzică, să se tundă, să bea alcool și chiar să folosească contraceptive.

După moartea lui Anisio Pereira, femeile au decis ferm să nu mai permită niciodată unui singur bărbat să conducă orașul și, cu atât mai mult, relația lor cu Dumnezeu.

În zilele lucrătoare, toate femeile cultivă terenuri agricole, gătesc, își organizează saloane de înfrumusețare și prezentări de modă, organizează sărbători și târguri.

Totuși, femeilor le este greu să își găsească un barbat singur care să nu fie rudă sau căsătorit cu un alt bărbat. Când invită bărbați din diferite țări să se întâlnească, ele sunt interesate doar de cei care sunt gata să accepte regulile feminine și să se adapteze la un nou stil de viață.

Sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published.