Vremea 17 februarie – Temperaturi șocante pentru luna februarie

Vremea în data de 17 februarie este una anormală pentru această perioadă. 

Astăzi valorile termice vor fi în continuare mari pentru această perioada a lunii februarie, însă vintul se va intensifica, mai ales în nord-vest, unde avem si un cod galben de vant puternic valabil pana maine la ora 6 dimineata. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea nordică a ţării, unde se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est.

În București astăzi vom avea între 2…3 grade dimienata, spre 0 grade in zona preoreseneasca si 14…15 grade la amiaza. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat cu viteze de cel mult 40…45 km/h

Si la munte avem un cod galben de intensificari ale vantului valabil pana maine seara la ora 8. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h, la început pe crestele Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, iar noaptea în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, astfel că va fi viscol şi vizibilitatea redusă. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitații mixte pe parcursul zilei, iar noaptea vor predomina ninsorile. La altitudini mari vor fi mai ales ninsori, pe alocuri vor fi mai consistente și se va depune strat nou de zăpadă. Valorile termice se vor situa uşor peste cele normale ale datei la altitudini de sub 1400 m, dar pe creste vremea va fi rece, iar vântul puternic va amplifica senzaţia de frig.

Sursa:realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *